Többtucatnyi orosz diplomatát utasít ki Németország és Franciaország is

2022. április 4. – 21:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orosz diplomatákat utasít ki Németország és Franciaország is a bucsai mészárlás miatt, írja a Sky News. Annalena Baerbock német külügyminiszter szerint a Kijev melletti városból érkező képek azt mutatják, az oroszok „pusztítani akartak minden határon keresztül”.

„Attól tartunk, hasonló képek érkezhetnek Ukrajna más városaiból is, melyeket megszálltak az orosz csapatok. Szembe kell szállnunk ezzel az embertelenséggel, és készen kell állnunk arra, hogy megvédjük a szabadságunkat”

– mondta Baerbock – „Ezért a szövetségi kormány ma úgy döntött, hogy nemkívánatos személynek minősíti nagyszámban az orosz nagykövetség dolgozóit. (…) Munkájuk veszélyt jelent azokra, akik nálunk keresnek védelmet. Ezt nem tűrjük tovább.”

A német kormány 40 diplomatát utasított ki, órákkal később pedig a francia külügyminiszter is bejelentette, 35 orosz diplomatának kell távoznia Franciaországból. A külügy szóvivője szerint a diplomaták aktivitása „ellentétben áll a biztonsági érdekeikkel”. Korábban hétfőn egyenesen az orosz nagykövetet utasították ki Litvániából a bucsai mészárlás miatt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!