Biden Putyinról: Ez az alak brutális, egy háborús bűnös

2022. április 4. – 17:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Emlékezhetnek, hogy bíráltak, amiért háborús bűnösnek neveztem Putyint. Most pedig láthatják, mi történt Bucsában. Ez igazolja, hogy háborús bűnös” – mondta Joe Biden amerikai elnök újságíróknak, amikor a Bucsából érkező képekről kérdezték.

Fotó: Mandel Ngan / AFP
Fotó: Mandel Ngan / AFP

Azt is hozzátette, hogy továbbra is fegyverekkel kell ellátniuk Ukrajnát, hogy az ukránok folytathassák a harcot, közben pedig össze kell gyűjteni az információkat, és feltárni minden részletet, hogy

tárgyalást lehessen tartani háborús bűncselekmények ügyében.

„Ez az alak brutális, ami pedig Bucsában történt, az felháborító, és mindenki láthatta.” A CNN szerint amikor arról kérdezték, hogy a Bucsában történtek kimerítik-e a népirtás fogalmát, azt mondta, hogy „nem, szerintem háborús bűncselekmény” történt. Az amerikai elnök azt is jelezte, hogy újabb szankciókat vezetnek be, amiket hamarosan bejelentenek.

A Pentagon egyik név nélkül nyilatkozó tisztviselője azt mondta, hogy nem tudják függetlenül megerősíteni az ukrán beszámolókat az orosz erők által Bucsában elkövetett visszaélésekről, de semmi okuk nincs kételkedni a beszámolókban, írja a Sky News.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!