Zelenszkij szerint nagyon nehéz a helyzet Donbaszban

2022. április 1. – 01:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij csütörtök éjjel szokás szerint videóüzenetet intézett az ukránokhoz (Facebookon megtekinthető). Beszélt arról, hogy Oroszország pár nap alatt akarta elfoglalni Ukrajnát, de 36 nap után sem sikerült. „És mi állunk. És továbbra is harcolni fogunk. A végsőkig” – fogalmazott. Az ukrán katonai védelemről szólva azt mondta, az orosz csapatok továbbra is távoznak az ország északi részéről, de a lépést taktikai visszavonulásnak minősítette.

Az Ukrajna déli részén és Donbaszban kialakult helyzetről Zelenszkij azt mondta, hogy „rendkívül nehéz”, mert az orosz erők egyre nagyobb létszámban vannak jelen az ideiglenesen megszállt területeken. Az elnök szerint Herszon régióban, Mariupolban és Harkiv irányában is nagyobb seregek gyűltek össze, és erőteljes csapásokra készülnek.

Csütörtökön korábban a Pentagon sajtószóvivője azt mondta, egyértelmű, hogy az oroszok átcsoportosításának egyik fő oka, hogy „fokozzák a műveleteket a kiemelt területeken, és mindenekelőtt befejezzék a Donbász teljes felszabadítására irányuló műveletet”.

(The Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!