Megkapták az angol kormányzati dolgozók a lezárás alatt tartott bulik miatti első – 50 fontos – büntetéseket

2022. április 01. – 16:24

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkeztek az első büntetések azokhoz a brit kormányzati dolgozókhoz, akik 2021 június 18-án részt vettek Hannah Young diplomata búcsúbuliján a miniszterelnöki kabinetirodában – írja a Sky News.

Januárban a hatóságok vizsgálatot indítottak 12 olyan esemény kapcsán, ahol 2020-ban és 2021-ben megsértették a Covid-korlátozásokat. Március végén jelentették be, hogy 20 bírság kiszabását javasolták.

Az érintettek emailben kapták meg az 50 fontos (nagyjából 21 ezer forintos) bírságokat.

A londoni rendőrség azt mondta, hogy a további bizonyítékok értékeléséhez még időre van szükség, de „további kihallgatásokra is sor kerülhet, ha kellő számú bizonyíték gyűlik össze”. A rendőrök eddig 100, kormányzati intézményekben dolgozót kértek arra, hogy a vizsgálat részeként töltsenek ki kérdőíveket. Külön fel is hívták a figyelmet arra, hogy a dokumentum hivatalos jogi státusszal rendelkezik, így azokat ajánlott őszintén megválaszolni.

Maga a miniszterelnök, Boris Johnson is kapott ilyen kérdőívet. Jelenlegi adatok alapján Johnson a 12 eseményből haton részt is vett. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ő is kapott-e bírságot. A tavaly év végén kirobbanó Covid-parti-botrányról itt és itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!