Az ukránok szerint az orosz csapatok Belaruszban rendezik a soraikat

2022. március 31. – 09:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Belaruszban orosz katonai felszerelések mozgását figyelték meg, „valószínűleg az egységek átcsoportosítása, valamint az Ukrajnában tartózkodó csapatok ember-, fegyver- és felszerelésveszteségeinek pótlására szolgáló tartalék létrehozása céljából” – írja csütörtöki közleményében az ukrán vezérkari főnökség. A közlemény arról is beszámol, hogy az oroszok által a kijevi régióban nemrégiben visszafoglalt területeken sűrűn lerakott aknákat figyeltek meg.

Orosz katonai járművek egy március 18-i műholdfelvételen a fehéroroszországi Dublin határában – Fotó: Maxar Technologies / Reuters
Orosz katonai járművek egy március 18-i műholdfelvételen a fehéroroszországi Dublin határában – Fotó: Maxar Technologies / Reuters

A brit védelmi minisztérium is azt írta a szerdai jelentésében, hogy egyes orosz csapatok kénytelenek visszatérni Belaruszba és Oroszországba utánpótlásért. A szerda reggel közzétett hírszerzési jelentés szerint az orosz egységek súlyos veszteségeket szenvedtek el, ezért kell visszatérniük a hátországba, hogy ott aztán újjászerveződjenek. „Ez további nyomást gyakorol Oroszország amúgy is nehéz logisztikai helyzetére, és jól mutatja, hogy Oroszországnak milyen nehézségei vannak az Ukrajnán belüli előretolt területeken lévő egységeinek újjászervezésével”.

Szerda este az amerikai védelmi minisztérium is azt jelentette, hogy az átcsoportosított oroszok először Belaruszba mennek, hogy felkészüljenek a „jövőbeni műveletekre”.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!