Az ENSZ sürgeti a feleket, hogy egyezzenek meg a harcok felfüggesztésének részleteiről Mariupolnál

2022. március 31. – 20:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Osnat Lubrani, az ENSZ ukrajnai humanitárius koordinátora arról beszélt, hogy a feleknek meg kell egyezniük a harcok felfüggesztésének pontos feltételeiről és a humanitárius segítségnyújtás menetéről. Az ENSZ ukrán koordinátora szerint „korábban az ehhez hasonló erőfeszítések sajnálatos módon nem jártak sikerrel, mivel nem lehetett garantálni a segélykonvojok védelmét és a civilek biztonságát”.

A CNN cikke szerint a Világélelmezési Program közel 6000 embernek tud élelmiszert biztosítani, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosa szerint 1500 embernek tudnak takarókat, vízforralókat és más alapvető háztartási cikkeket biztosítani, és 6000 embert tudnak segíteni higiéniai csomagokkal és ivóvízellátással. Lubrani azt is hozzátette, hogy a WHO orvosi felszereléseivel 150 súlyosan sérült beteg intenzív ellátását tudják biztosítani, a többi, szintén a WHO által felajánlott orvosi eszközzel pedig 10 000 ember orvosi ellátására lesz elég, de csak három hónapig.

Az orosz védelmi minisztérium csütörtökön jelentette be, hogy tűzszünetet tartanak Mariupolban, hogy a helyiek elhagyhassák a hetek óta ostromlott, súlyos károkat szenvedett délkelet-ukrajnai kikötővárost.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!