Már meg is kezdődhettek az orosz csapatkivonások Kijev környékén

2022. március 29. – 17:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A CNN újságírója, Jim Sciutto magas rangú amerikai katonai tisztviselőkre hivatkozva azt írta, hogy Oroszország elkezdte kivonni erőinek egy részét Kijevből, ami már az orosz stratégia megváltozásának a jele. Az amerikaik úgy gondolják, hogy amit most látnak, az nem egy rövid időtávra szóló átcsoportosítás, hanem az oroszok belátták az észak felől indított előrenyomulásuk kudarcát. Az oroszok egyébként éppen ma közölték, hogy drasztikusan csökkentik a Kijevre és Csernyihivre összpontosító katonai tevékenységet.

Twitterén Tadeusz Giczan belarusz újságíró azt írta, hogy az ukrán határnál nagyobb orosz egységeket láttak a Belaruszban található Recsica és Gomel felé távozni.

Mindeközben Antony Blinken amerikai külügyminiszter azt mondta, hogy nem látta annak jeleit, hogy Oroszország komolyan békére törekedne. Blinken szerint Moszkvának azonnal véget kellene vetnie az agressziónak, és tárgyalásokat kéne kezdeményeznie.

„Van, amit Oroszország mond, és van, amit Oroszország tesz. Mi az utóbbira összpontosítunk” – mondta az amerikai külügyminiszter.

(via Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!