Adatmentésben segít Ukrajnának a KÜRT, ami a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után is részt vett az adathordozók feltámasztásában

2022. március 29. – 11:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felajánlotta segítségét Ukrajnának az adatmentés terén nemzetközi hírnévvel rendelkező KÜRT Zrt. Ukrajna magyarországi nagykövetén keresztül. Gyakorlatilag nincs olyan megrongálódott adathordozó típus, amellyel ne találkoztak volna munkájuk során. Legyen szó megégett, betemetett, elázott vagy más módon megrongálódott információhordozóról, a Kürtnél felhalmozódott tudás révén esély van annak megmentésére. Kürti János, a Kürt adatmentés technológia megalkotója személyesen is kötődik az ukrán fővároshoz, hiszen a Kijevi Műszaki Egyetemen szerzett mérnöki diplomát, áll a cég közleményében.

Ukrajnában súlyos károk érték az oktatási intézményeket, ami megnehezíti az oktatás újraindítását. Várhatóan online formában indulhatna meg a tanítás, amelyhez nélkülözhetetlen az iskolák fizikai infrastruktúrájának használata, de ezek jelentős sérüléseket szenvedtek el a támadások során. Az iskolák megrongálódott eszközeinek adatmentésével kívánja a KÜRT segíteni az ukrajnai oktatási intézményeket.

A KÜRT korábban többek között a 2001. szeptember 11-i, New York-i terrortámadás, illetve a 2010-es magyarországi, legutóbb pedig a németországi árvizek után segítettek, amiben csak tudtak.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!