A mariupoli áldozatokra emlékezve demonstrálnak a budapesti Cipők a Duna-parton emlékműnél

2022. március 27. – 19:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij magyarokhoz is címzett beszéde után Jednyst (Egység) Ukrán Egyesület demonstrációt szervezett a Cipők a Duna-parton holokauszt-emlékműhöz – írja a 444.

A Mariupolban elhunyt áldozatok emlékére szervezett akcióról a budapesti ukrán nagykövetség is beszámolt. A posztban azt írják, hogy az Ukrajna ellen indított háború nem csupán „katonai művelet” hanem náci stílusú népirtás.

„Amíg ez népirtás folytatódik, új cipők jelennek meg itt a Duna-parton, emlékeztetve arra, hogy Putyin minden nap újabb háborús bűnöket követ el, és még nem állítottuk meg” – írta a nagykövetség a Facebook-oldalán.

„Láttam a cipőket a Duna-parton, ahol tömeggyilkosság történt. Ott voltam a családommal. Figyelj, Viktor, tudod, mi megy most Mariupolnál? Kérlek, menj a rakpartra, nézd meg azokat a cipőket, és akkor rájössz, hogy megint megtörtént a népirtás a világban. És ez az, amit Oroszország művel” – mondta Zelenszkij az Európai Tanácshoz intézett videójában csütörtök este.

A beszédet magyar felirattal itt lehet megtekinteni. Orbán Viktor azóta visszautasította a Zelenszkij által elmondott követeléseket.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!