Nem találtak robbanóanyagra utaló nyomot a Kínában lezuhant repülőgép roncsainál

2022. március 26. – 12:50

Másolás

Vágólapra másolva

Nem találtak robbanóanyagokra utaló nyomot a Kínában, 132 emberrel a fedélzetén lezuhant járat roncsai között – közölte a kínai hatóságok alapján a Bloomberg.

A 41 befejeződött laboratóriumi teszt nem mutatott ki jelentősebb szervetlen vagy szerves robbanóanyagot – mondta Cseng Hszi, a tűzoltóság szóvivője szombaton, a Vucsouban tartott tájékoztatón. Zu Tao, a Kínai Polgári Légiközlekedési Igazgatóság tisztviselője hozzátette, hogy a nyomozók egy jeladót is találtak.

A tisztviselők elmondása szerint mintegy 24000 roncsdarabot sikerült felkutatni, és 120 ember maradványait azonosították. A keresés a fő becsapódási helytől 300 méteres sugarú területre összpontosul, bár a szárnyvég egy részét 12 kilométerrel távolabb találták meg. A mentőszolgálat munkatársai a sajtótájékoztatón beszámoltak arról, milyen nehéz a baleset helyszínének átvizsgálása, és képeket mutattak a sárban csúszkáló emberekről.

Március 21-én lezuhant a China Eastern Airlines egyik Boeing 737-800-as utasszállító gépe, a gépen 132-en voltak, 123 utas és a 9 fős személyzet. Közel 1000 tűzoltót és 100 polgárőrt irányítottak a helyszínre. A baleset a dél-kínai Kuanghszi tartományban történt, a repülő a Kunmingból Kantonba tartó MU5735-ös járat volt.

Másnap megírtuk, hogy a helyszínen dolgozó mentőcsapatok nem találtak túlélőket, a baleset áldozatainak számát ugyanakkor még nem közölték hivatalosan, a mentési munkálatok folyamatban vannak. A BBC friss, szerdai cikkében azt írja, a kínai állami média beszámolói szerint a mentőcsapatok emberi maradványokat találtak a hegyekben lezuhant gép környékén.

A vizsgálatot végzők még mindig nem tudják, miért zuhant le a gép nagy sebességgel, szinte teljesen függőlegesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!