Lezuhant egy kínai utasszállító, fedélzetén 133 emberrel

2022. március 21. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kínai állami média megerősítette, hogy helyi idő szerint hétfőn délután lezuhant a China Eastern Airlines egyik Boeing 737-800-as utasszállító gépe, fedélzetén 133 emberrel, írja CNN. A videófelvételek lángokat és hatalmas füstöt mutatnak egy hegy oldalában. Egyes források szerint a gépen 132-en voltak, 123 utas és a 9 fős személyzet.

A kínai média szerint a mentőalakulatok már a baleset helyszínére tartanak, egyelőre nem tudni, túlélte-e bárki a balesetet, de a New York Times szerint a helyiek egyre kevesebb esélyt látnak arra, hogy túlélőket találjanak, mert a gép teljesen összeroncsolódott, szétszóródtak a darabjai. Úgy tudni, hogy közel 1000 tűzoltó és 100 polgárőrt irányítottak a mentéshez, amit nehezíthet, hogy éjszaka kell dolgozniuk, és az előrejelzések szerint heves esőzések és erős szél is lehet éjjel.

A baleset a dél-kínai Kuanghszi tartományban történt, a repülő minden bizonnyal a Kunmingból Kantonba tartó MU5735-ös járat volt. A gép körülbelül hétéves lehetett, és stabilan repült egészen 2:20-ig, amikor hirtelen elkezdett nagyon gyorsan zuhanni majd megkapaszkodott néhány ezer láb magasságban, de aztán ismét esni kezdett – ez utóbbi már a járatokat monitorozó Flightradar24 Twitter-bejegyzéséből tudható.

Ez lehet az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb repülőgép-szerencsétlensége Kínában, az országban ugyanis az elmúlt években-évtizedekben szigorú szabályozásokat vezettek be, hogy megtörjék az 1990-es évek sorozatos baleseteit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!