Akcióba lépett a belarusz ellenzék: vasúti síneket szedtek fel Ukrajna és Belarusz határán

2022. március 23. – 07:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda reggel is közzétették műveleti jelentésüket az ukrán fegyveres erők, írja a Guardian: eszerint továbbra is védik a dél-ukrajnai Mariupolt és a Kijevtől északra fekvő Csernyihivet, hogy ne tudják továbbra se bekeríteni az orosz erők az ukrán fővárost.

Emellett közöltek egy érdekes hírt is: az ukrán tisztek szerint Belaruszban rendszerellenes lázadók elkezdték felszámolni a vasúti közlekedést Ukrajna és Belarusz között.

„Belarusz területén az ellenzéki erők képviselői és az Ukrajnában háborúzó Orosz Föderáció illegális hatalmát elutasító polgárok részben eltávolították a Belarusz Köztársaság és Ukrajna közötti vasúti összeköttetést. Az információt később pontosítjuk”

– jelentette az ukrán védelmi minisztérium. Emellett hozzátették, hogy az elmúlt 24 órában megsemmisítettek 6 orosz harci repülőt, 5 harci drónt, 1 helikoptert és 5 szárnyas rakétát.

Ha igaz a hír, akkor a belarusz ellenzékiek ezzel az akcióval akarják megakadályozni, hogy Belarusz belépjen az Ukrajna elleni háborúba Oroszország oldalán.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!