Három napra újraindította oroszországi gyárát a Renault

2022. március 22. – 20:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Renault hétfőn újraindította a termelést a moszkvai gyárában. Az újraindulás azonban csak három napig tart – erősítette meg kedden a CNN-nek Rie Yamane, a francia autógyártó konszern szóvivője. Arra a kérdésére, hogy miért csak három napig indították újra a gyártást, nem válaszoltak. A francia pénzügyminisztérium is elutasította a CNN megkeresését, hogy kommentálják a Renault moszkvai gyárának újraindítását.

A Renault február 28-án állította le az oroszországi gyárát. A konszern 2021-es értékesítési adatai szerint 482 264 autót adtak el Oroszországban, ami a második legfontosabb piacuk volt. Ennél több új kocsit csak Franciaországban adtak el. A Renault tulajdonában van Oroszország legnagyobb személygépkocsi-gyártója, az AvtoVAZ, amelynek legismertebb, egyben legnagyobb darabszámban gyártott márkája a Lada. 2021-ben a Lada Vesta és a Lada Granta volt a két legnépszerűbb autómodell az orosz piacon.

A nagy autógyártók közül valószínűleg a Renault bukik a legtöbbet a háború miatt. A francia cég az utóbbi évtizedben olyan mélyen ágyazódott be az orosz piacra, illetve autóiparba, hogy egyelőre felbecsülni is nehéz, mekkora veszteségek árán szakadhat el onnan. A Renault helyzetéről itt olvashat bővebben.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!