Büntetőeljárás indult a karneváli tömegbe hajtó gépkocsi sofőrje ellen Belgiumban

2022. március 22. – 15:46

Másolás

Vágólapra másolva

Belgiumban büntetőeljárás indult a múlt hétvégén a karneváli tömegbe hajtó gépkocsi sofőrje és utasa ellen – jelentette a The Brussels Times című lap hírportálja alapján az MTI kedden.

A vallóniai La Louviére városkában vasárnap hajnalban nagy sebességgel a karneválozó tömegbe hajtott egy autó, hatan a helyszínen meghaltak, több mint harmincan megsebesültek. Az autós megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a rendőrség feltartóztatta.

A baleset helyszíne Strépy-Bracquegniesben – Fotó: Carole Heymans
A baleset helyszíne Strépy-Bracquegniesben – Fotó: Carole Heymans

A hírportál szerint a vizsgálóbíró hétfőn kihallgatta az gépkocsi vezetőjét, akit ezután hivatalosan őrizetbe is vettek. A fiatal férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés miatt emeltek vádat. Az autó utasát – a sofőr unokatestvérét – segélynyújtás elmulasztásával vádoljak, de óvadék ellenében szabadon engedték. A férfi azt állítja, hogy aludt, amikor az incidens megtörtént.

A The Brussels Times azt írta, hogy a sofőr alkoholszondája negatív, az utasé viszont pozitív eredményt mutatott. Ignacio de la Serna, a monsi ügyészség munkatársa azt nyilatkozta a hírportálnak, hogy az alaposabb vérvizsgálat fogja megmutatni, hogy a tragédiában szerepet játszhatott-e bármilyen bódítószer. Az eredményeket várhatóan a következő napokban jelentik be.

A francia nyelvű belga rádió- és televízió (RTBF) hírportálja kedden arról tudósított, hogy az autó vezetője elismerte, a megengedettnél nagyobb sebességgel, 50 km/óra helyett 90 km/órával hajtott. Azt vallotta, hogy amikor az incidens megtörtént, sokkos állapotba került ezért folytatta útját. Az RTBF információi szerint az autó fékezett az ütközés elött.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!