Karneválozó tömegbe hajtott egy autó Belgiumban, hatan meghaltak

2022. március 20. – 10:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
A baleset helyszíne Strépy-Bracquegniesben Fotó: Carole Heymans
A baleset helyszíne Strépy-Bracquegniesben Fotó: Carole Heymans

Karneválozó tömegbe hajtott egy autó vasárnap reggel a dél-belgiumi Strépy-Bracquegnies kisvárosban, hatan meghaltak, negyvenen pedig megsebesültek – jelentette be a város polgármestere, Jacques Gobert, írja az MTI. A Deutsche Welle német hírcsatorna azt közölte, hogy a halottak között gyerek is van, 12 sebesült állapota pedig súlyos.

Strépy-Bracquegnies Brüsszeltől 50 kilométerre található, ahol helyi idő szerint reggel öt órakor hagyományos karneváli szertartásra gyűltek össze a helyiek, amikor az eset történt. A polgármester szerint körülbelül 150-200-an lehettek összesen a helyszínen. Egyelőre nem tudni, hogy szándékos gázolás történt-e.

A polgármester az RTBF helyi rádióállomásnak azt mondta, hogy az autó nagy sebességgel, hátulról hajtott a tömegbe. A sofőrt elfogták, amikor megpróbált elmenekülni – írja a Deutsche Welle.

A helyi rendőrség szóvivője kizárta a terrortámadás lehetőségét, de továbbra is vizsgálják az eset körülményeit – írja a BBC. „Ez egy tragikus baleset. Egy autó hajtott a tömegbe és a sofőr megpróbált elhajtani, de a rendőrök megállították. A sofőrt és az autó utasait letartóztatták” – mondta a szóvivő.

A belga belügyminiszter a Twitteren fejezte ki részvétét a halálos áldozatok hozzátartozóinak.

„Hatalmas zajt hallottunk... és az autó szó szerint belement az emberekbe” – mondta a helyi RTL riportere, aki ott volt a karneválozók között. „Sosem gondoltam volna, hogy valaha életemben látok ilyet. Az egyik pillanatban még szólt a zene, mosolyogtak az emberek, 3 másodperccel később pedig sikoltoztak” – mondta a riporter.

A belga városokban és falvakban a húsvét előtti nagyböjt idején hagyományos utcai karneválokat rendeznek, erre készültek Strépy-Bracquegniesben is, amikor a baleset történt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!