A katasztrófavédelem eddig 6865 menekültet helyezett el Magyarországon, 98-an aludtak első este a budapesti tranzitponton

2022. március 22. – 13:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A katasztrófavédelem a fővárosi és a megyei védelmi bizottságokkal együttműködve eddig összesen 6865 ember, köztük 3695 gyermek és 2115 nő elhelyezéséről gondoskodott. Tizenegy megye (Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna) összesen 170 befogadóhelyén kaptak biztonságos elhelyezést az otthonukat elhagyni kényszerülők, közölték az MTI-vel.

A hétfőn, a budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton az első napon, hétfőn 1006 menekülőnek segítettek az ott dolgozó munkatársak; az éjszakát 98-an töltötték a létesítményben, számukra fekhelyet biztosítottak – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

Az éjjel-nappal nyitva tartó tranzitponton – melyet hétfőn mi is bejártunk és bemutattunk – ételt, italt, orvosi ellátást, tisztálkodási lehetőséget, utazásszervezést, gyereksarkot, internetelérhetőséget biztosít számukra a kormány a karitatív szervezetekkel és önkéntesekkel együttműködve.

Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülők a budapesti BOK csarnokban március 21-én – Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülők a budapesti BOK csarnokban március 21-én – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!