Zelenszkij üzent Moszkvának: Itt az idő, hogy beszéljünk

2022. március 19. – 01:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb beszédében az orosz vezetést szólította meg, és ismét szorgalmazta, hogy kezdjenek érdemleges tárgyalásokat a békéről.

„Azt akarom, hogy mindenki figyeljen most, különösen Moszkvában. Eljött az idő, hogy találkozzunk és beszéljünk” – idézi a Sky. Zelenszkij úgy véli, eljött az ideje annak is, hogy visszaállítsák Ukrajna területi integritását, az oroszoknak pedig azért kellene tárgyalóasztalhoz ülniük, mert különben olyan veszteségeket szenvednek el, melyekből csak generációk múlva tudnak felállni.

Zelenszkij szerint az orosz erők szándékosan blokkolják a humanitárius segélyek eljuttatását a támadás alatt álló városokba. „Ez egy szándékos lépés a részükről, és egyben háborús bűn is, amiért felelni fognak” – mondta.

Az ukrán elnök nem először beszélt arról, hogy tárgyalni akar Putyinnal, és korábban a Kreml sem teljesen zárkózott el ettől. Az eddigi legmagasabb szintű tárgyalás a két ország külügyminisztere között volt, igaz, az nem zárult eredménnyel.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!