Újabb szankciókat jelentett be Ausztrália az orosz állam és két oligarcha ellen

2022. március 18. – 04:58

Másolás

Vágólapra másolva

Ausztrália újabb szankciókat léptetett életbe pénteken 11 oroszországi bankkal és kormányzati szervvel szemben, írja az ausztrál külügyminiszter közleménye alapján a CNN.

„A mai listán szerepel az orosz Nemzeti Befektetési Alap és az orosz pénzügyminisztérium is. Miután nemrég felvettük a szankciólistára az orosz központi bankot is, így Ausztrália most már minden olyan kormányzati szervet célba vett, amely Oroszország államadósságának kibocsátásáért és kezeléséért felelős”

– mondta Marise Payne külügyminiszter, hozzátéve, hogy most már „Oroszország banki eszközeinek többsége” is az ausztrál szankciók hatálya alá tartozik. Emellett újabb szankciókat jelentettek be két orosz oligarcha, Viktor Vekszelberg és Oleg Gyeripaszka ellen – utóbbi cége birtokolja az ausztráliai Alumina vállalat 20 százalékát.

Payne hangsúlyozta, hogy Ausztrália „mélyen elkötelezett amellett, hogy magas költségeket rójon ki Oroszországra”, a kormány pedig „rendíthetetlenül kiáll Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett”.

A BBC pedig arról számolt be, hogy Japán 15 orosz magánszemélyt és 9 szervezetet vett célba újabb szankciókkal, köztük a fegyverkereskedelemmel foglalkozó állami céget, a Roszoboronexportot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!