A BBC moszkvai tudósítója szerint sokakat csak kivezényeltek a moszkvai háborús ünnepségre

2022. március 18. – 17:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár volt, aki valóban őszinte lelkesedéssel támogatta az orosz különleges katonai műveletet, több résztvevő is azt mondta a BBC moszkvai tudósítójának, hogy valamilyen külső ösztönzés hatására vettek részt a háborús ünnepségen, aminek a közvetítéséről Vlagyimir Putyin valamiért a mondata közepén eltűnt.

Sok közalkalmazottat az állam vezényelhetett ki. Egy Moszkvához közeli kisvárosból érkezett tanár azt mondta, hogy egy nő még azt is megmondta nekik, mit kell mondani az újságíróknak. A nő úgy nézett ki, mintha az önkormányzatnál dolgozna.

A moszkvai metró egyik dolgozója azt mondta, hogy a munkáltatójuk vette rá őket, hogy részt vegyenek az ünnepségen, diákok pedig azt állították, hogy szabadnapot kaptak azért cserébe, hogy elmenjenek egy „koncertre”. Sok diák azt mondta, hogy eleinte nem is tudták, hogy az ünnepség az ukrajnai invázió támogatásáról szólt.

A riporter megjegyzi, hogy míg korábban a résztvevők büszkén nyilatkoztak hasonló események előtt, most sokan nem akartak válaszolni, takargatták az arcukat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!