Putyin egyszer csak eltűnt az élő közvetítésből

2022. március 18. – 15:40

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin orosz elnök épp befejezné egy gondolatát a moszkvai Luzsnyiki stadionban tartott ünnepi beszédében („Tiszta véletlen egybeesés, hogy a speciális katonai műveletek kezdete egy napra esett a születésnapjával…”), amikor egészen bizarr módon hirtelen az éneklő tömegre vág az orosz állami TV közvetítése. Azt, hogy kinek a születésnapján indult meg Ukrajna Oroszország inváziója, tehát nem tudtuk meg.

A Luzsnyiki parádé a Krím félsziget annektálásának nyolcadik évfordulóját ünneplő, az egész országot lefedő rendezvénysorozat része volt. Bár a stadionban rengetegen vonultak fel a háború mellett, helyi beszámolók szerint sok állami alkalmazottat buszokkal szállítottak a helyszínre.

Vlagyimir Putyin ünnepi beszédet mond a Krím annektálásának nyolcadik évfordulóján a moszkvai Luzsnyiki stadionban 2022. március 18-án – Fotó: Alexander Vilf / Pool / AFP
Vlagyimir Putyin ünnepi beszédet mond a Krím annektálásának nyolcadik évfordulóján a moszkvai Luzsnyiki stadionban 2022. március 18-án – Fotó: Alexander Vilf / Pool / AFP

Ezen a megmozduláson szólalt fel az orosz elnök, akinek több erős mondata is volt. Szerinte például

  • Oroszország sokat tett a Krím és Szevasztopol felemeléséért, a régiót ugyanis ki kellett húzni abból a „megalázó állapotból”, amiben Ukrajna tagjaként részesültek.
  • A Krímben élők helyesen cselekedtek, amikor „akadályt görgettek a neonácik útjába.”
  • Az ukránok népirtást követnek el a Donbaszban élők ellen, a különleges katonai művelet célja pedig az, hogy ez befejeződjön. Kijev ebben a pillanatban is „büntető csapásokat” hajt végre a régió lakosaival szemben.
  • Az Ukrajnában harcoló katonák hősies magatartást tanúsítanak, egymást védik, hosszú idő óta nem volt ilyen erős az egység.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint Putyin „szerverhiba” miatt tűnt el a képernyőről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!