Az orosz bíróság meghosszabbította Brittney Griner amerikai kosárlabdasztár letartóztatását

2022. március 17. – 23:47

Másolás

Vágólapra másolva

Az illetékes moszkvai bíróság bejelentette, hogy meghosszabbította Brittney Griner amerikai kosárlabdasztár letartóztatását – idézi a CNN a TASZSZ orosz állami hírügynökséget. „A bíróság helyt adott a nyomozás kérésének, és május 19-ig meghosszabbította az amerikai állampolgárságú Griner letartóztatásának időtartamát” – közölte a hírügynökség.

Mint korábban megírtuk, az orosz vámhatóság év elején tartóztatta le Grinert a moszkvai Seremetyjevói reptéren, mert hasisolajat tartalmazó, elektromos cigarettához való patronokat találtak a poggyászában. A nő ellen büntetőeljárás indult nagy mennyiségű kábítószer szállítása miatt, amiért Oroszországban akár 10 év börtönbüntetést is kaphat. Colin Allred amerikai képviselő, texasi kongresszusi képviselő szerint a letartóztatás február 17-én történt.

Az őrizetbe vétel az orosz–ukrán háború, valamint az Oroszország és az Egyesült Államok közötti nagy feszültség közepette történt. Amerikai tisztviselők szerint Oroszország az elmúlt években gyakran koholt vádak alapján vett őrizetbe és ítélt el amerikai állampolgárokat. Egy ilyen ismert amerikai letartóztatása úgy is értelmezhető, hogy Oroszország megpróbál befolyást szerezni egy esetleges fogolycserére az amerikai kormánnyal.

Griner a Phoenix Mercury centere, korábban két olimpiai aranyérmet nyert az amerikai csapattal (2016-ban Rióban, majd 2021-ben Tokióban). Jelenleg az orosz UMMC Jekatyerinburg csapatában is játszik 2015 óta, a WNBA holtszezonjában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!