Előkészítik a légópincéket Kárpátalján

2022. március 16. – 18:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Ne feledjétek, minden légiriadó, amely nem bombázással ér véget, a fegyveres erők kitűnő munkájáról tanúskodik. Ne háborogjunk a légiriadó-jelzések miatt, hanem mondjunk köszönetet” – írta ki Babják Zoltán, Beregszász polgármestere Facebookon kedden, miután az elmúlt napokban több légiriadó is volt Beregszászon és Kárpátalja más területein is, többek között Ungváron. Az egyik ilyen kárpátaljai légópincét néztük meg.

Fotó: Ajpek Orsi / Telex Fotó: Ajpek Orsi / Telex
Fotó: Ajpek Orsi / Telex
Fotó: Ajpek Orsi / Telex

Több csatornán is közölték a lakosokkal, hogy mi a teendő légiriadó esetén, ahogy a települések polgármesterei is kiírták többször: áramtalanítás, gázelzárás, okmányok, ivóvíz és élelmiszer összeszedése után irány a közeli óvóhely, vagy ha az nincs a közelben, úgy lehetőleg valami védett, ablaktól távoli részébe a lakásnak, háznak. És természetesen mindenki töltse le az alkalmazást telefonra, ha véletlenül nem hallaná a külső szirénát, ezt mindenképp fogja.

Miközben Kárpátalja-szerte a légópincének alkalmas helyeket takarítják és készítik fel, Beregszász és Ungvár polgármestere is azt kérte a lakosoktól, hogy legyenek proaktívak. Ürítsék ki, takarítsák ki a hozzájuk legközelebb eső ilyen helyiséget, esetleg készítsenek be alapvető fontosságú dolgokat, mint például víz és tartós élelmiszer. De a legfontosabb, hogy ha szól sziréna, ne pánikoljanak, de vegyék komolyan a jelzést.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!