Chris Cuomo 125 millió dollárra perli a CNN-t az elbocsátása miatt

2022. március 16. – 23:18

Másolás

Vágólapra másolva

Chris Cuomo keresetet nyújtott be azért, hogy egy választott bíró ítéljen neki 125 millió dollárt a CNN-től való, szerinte jogtalan kirúgásáért – írja a Politico. A volt műsorvezető keresete szerint főnökei pontosan tudták, hogy tanácsokat adott bátyjának, Andrew Cuomónak, korábbi New York-i kormányzónak az ellene szexuális zaklatás gyanújával folyó nyomozás ügyében, nevezetesen, hogy miként kezelje azt a nyilvánosság előtt. Sőt, Chris Cuomo azt állítja, a CNN felső-vezetése maga is segítette a bátyját.

A CNN decemberben bocsátotta el sztárműsorvezetőjét, miután Cuomo már tavaly májusban beismerte, hogy tanácsokkal látta el bátyját és annak munkatársait, megpróbált lejárató információkat gyűjteni az egyik vádló ellen, és hogy ezzel megszegte a CNN szabályzatát. A hírtelevízió ezt akkor nyilvánosan közölte is, de hozzátették: figyelembe vették, hogy a műsorvezető a családja érdekét a munkája elé helyezte. Később felfüggesztették Cuomot, majd végleg elbocsátották.

„Mostanra nyilvánvalónak kell lennie, hogy Chris Cuomo nem hazudott a CNN-nek arról, hogy segít a testvérének” – mondta ügyvédje, Bryan Freedman, aki szerint:

„a CNN legmagasabb szintű vezetői nemcsak tudtak arról, hogy Chris részt vett bátyja segítésében, hanem aktívan segítették a kormányzót, Chrisen keresztül és közvetlenül maguk is.”

A CNN nem kommentálta a mostani bejelentést, ahogyan Cuomo állításait sem. Chris Cuomo a CNN egyik legnézettebb műsorának, a Cuomo Prime Time-nak a műsorvezetője volt.

Andrew Cuomo volt New York-i kormányzó ellen még tavaly októberben emeltek vádat, a 63 éves, demokrata párti politikus ellen benyújtott büntetőfeljelentés szerint Cuomo „szándékosan és jogtalanul, erőszakkal tette a kezét áldozatai blúza alá és az intim testrészeikre”. Cuomo a botrányok miatt már augusztusban lemondott a kormányzói tisztségről, ám januárban a New York-i Albany megye ügyészsége ejtette ellene a vádat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!