Ejtették a szexuális zaklatás vádjait New York volt kormányzója ellen

2022. január 4. – 21:08

Másolás

Vágólapra másolva

Ejtette a New York-i Albany megye ügyészsége azokat a vádakat Andrew Cuomo New York-i kormányzó ellen, amelyek szerint 2020-ban szexuálisan zaklatott egy nőt a hivatalos rezidenciáján, írja a CNBC.

Andrew Cuomo volt New York-i kormányzó ellen októberben emeltek vádat. A 63 éves, demokrata párti politikus ellen benyújtott büntetőfeljelentés szerint Cuomo „szándékosan és jogtalanul, erőszakkal tette a kezét áldozatai blúza alá és az intim testrészeikre”.

Az eset a kormányzó hivatalos rezidenciáján történt. A feltételezett áldozat nevét törölték a feljelentésből, de az állítások egybevágnak azzal az esettel, amelyről Cuomo korábbi asszisztense, a 33 éves Brittany Commisso számolt be.

Az ügyészség szerint a feltételezett áldozat panasza hiteles volt, de a bizonyítékok áttekintése után arra jutottak, hogy nem tudnák minden kétséget kizáróan bizonyítani Cuomo bűnösségét.

A vádejtés mindössze három nappal azelőtt történt, hogy Cuomónak először meg kellett volna jelennie a bíróság előtt az ügyben. Korábban már Westchester és Nassau megye kerületi ügyészségei is azt mondták, hogy nem emelnek vádat Cuomo ellen, miután kivizsgálták azokat az állításokat, miszerint más nőket is illetéktelenül fogdosott ezekben a körzetekben. Az ok mindkét megyében ugyanaz: bár „hitelesnek és aggasztónak” találták a Cuomo elleni vádakat, szerintük azok nem álltak volna meg a bíróság előtt.

Decemberben azonban egy New York állam honlapjára feltöltött dokumentumból kiderült, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium nyomozást folytat Cuomo ellen szexuális zaklatás vádjával. Cuomót összesen tizenegy nő vádolta meg zaklatással.

Cuomo a botrányok miatt augusztusban lemondott a kormányzói tisztségről, a posztját az addigi helyettese, Kathy Hochul töltötte be, aki New York állam első női kormányzója.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!