Célba veszik az oroszok Ukrajna hadiipari gyárait, hogy ne termeljenek több fegyvert az ukrán seregnek

2022. március 15. – 04:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrán védelmi ipari vállalatokat vesz célba az orosz védelmi minisztérium, „válaszul Donyeck Tocska-U rakétával való bombázására” – írja a minisztérium Telegramon kiadott közleménye alapján a BBC.

Mint írják, „operatív intézkedéseket tesznek a nacionalisták által használt fegyvereket gyártó ukrán védelmi ipari vállalatok használaton kívül helyezésére”.

Ahogy arról beszámoltunk, rakétatámadás érte az oroszbarát szakadár Donyecki Népköztársaság (DNR) központját, Donyecket. A DNR szerint az esetnek húsz halálos áldozata lehet, és míg szerintük Ukrajna támadta meg őket, az ukrán fél szerint az oroszok támadták meg a szakadár kelet-ukrajnai tartományt.

„Ez félreérthetetlenül egy orosz rakéta vagy más lőszer, nincs is értelme beszélni róla” – mondta hétfőn az ukrán hadsereg szóvivője, Leonyid Matjukin.

Moszkva arra szólította fel a védelmi ipari vállalatoknál dolgozókat és a közeli házak lakóit, hogy „hagyják el a potenciálisan veszélyes területeket”. Utoljára március 1-jén figyelmeztetett az orosz védelmi minisztérium arra, hogy támadni fognak ukrajnai létesítményeket – ezután rakétázták meg a kijevi tévétornyot, ahol legalább öt ember halt meg az orosz támadásban.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!