Ukrajna reméli, hogy kilenc humanitárius folyosót nyithatnak kedden, és segélyt juttathatnak el az ostromlott Mariupolba

2022. március 15. – 10:40

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna reméli, hogy kedden kilenc folyosót nyithatnak meg az orosz erők által körbezárt civilek evakuálására, valamint megpróbálnak humanitárius szállítmányokat eljuttatni az ostromlott Mariupolba is – mondta Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes az ukrán elnöki hivatal Telegram-csatornáján közzétett videóbeszédében. A tervek szerint Donyeck, Kijev, Szumi és Harkiv régiók városaiból és falvaiból menekítenék ki a civileket.

Verescsuk közlése szerint Bergyanszk városából vizet, gyógyszert és élelmiszert szállító humanitárius konvoj indul Mariupol városába. Visszafelé, Mariupolból Zaporizzsjába nőket, gyerekeket és rászorulókat fognak majd szállítani. „Tisztában vagyunk az Ivankivban (Kijevtől északra fekvő település) felmerülő problémákkal, és dolgozunk ezen az útvonalon. Remélem, hogy már holnap meg tudjuk nyitni ezt a humanitárius folyosót” – mondta Verescsuk.

(Reuters, Interfax)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!