Százezernél több szolidaritási jegyet adott ki már a MÁV

2022. március 15. – 17:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meghaladta a 100 ezret a kiadott szolidaritási jegyek száma – közölte a MÁV az MTI-vel.

Az Ukrajnából érkező menekültek a határállomásról ingyen utazhatnak a MÁV járatain. Az utasokat többnyire különvonatok, illetve a megerősített menetrend szerinti vonatok szállítják, elsősorban Budapestre, ahonnan a menekültek többsége Nyugat- és Észak-Európa felé megy tovább.

„Annak ellenére, hogy a szolidaritási jegyet a határállomásig kiállítják már a Magyarországra való belépéskor, a nemzetközi továbbutazáshoz legtöbbjük a nemzetközi pénztárakat keresi fel helyjegy, háló- és fekvőjegyvásárlás, illetve információk kérése miatt” – közölte a MÁV.

A helyjegyeket egyébként az Elvirán is megvehetik bankkártyával az ukrán állampolgárok egy e-mail cím megadása után. A belföldi utazáshoz szükséges szolidaritási jegyet a jegyvizsgáló adja ki a jegyellenőrzésekor.

A Keleti pályaudvaron hétfőtől mobilpénztár segíti a jegyértékesítést, a nemzetközi utasok utazásának megkönnyítéséért. Az ukrán menekülteknek a nemzetközi pénztárban csak bécsi EuroCity vonatokra, csak helyjegyet (belföldi szolidaritás jegyet+IC pót/helyjegyet) adnak, illetve a másik ablaknál irányítottan szolgálják ki a nem menekült nemzetközi utasokat.

A nemzetközi pénztár előtt külön pultban vizsgáló főkalauzok árusítanak vasúti jegyet (belföldi szolidaritás jegy+IC pót/helyjegy) azoknak, akik EuroCity vonatokkal utaznak Bécsig; csak bankkártyával lehet fizetni – olvasható a MÁV közleményében.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!