A Fradi edzője is arra kéri a FIFA-t, hogy ne zárja ki az orosz futballválogatottat

2022. március 15. – 20:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egykori és mostani orosz futballsztárok nyílt levéllel fordultak az európai és a nemzetközi szövetség vezetőihez, hogy tiltakozzanak az orosz válogatott kizárása ellen.

A levél aláírói, aki közt ott van a Ferencváros mostani edzője, Sztanyiszlav Csercseszov is, úgy vélik, hogy nem segíti a geopolitikai helyzet megoldását, hogy Oroszországot minden nemzetközi sorozatból kizárták.

Az oroszok azt írták, hogy 2018-ban a FIFA-elnök Gianni Infantino szerint is minden idők legjobb vb-jét rendezték, és a koronavírus-járvány alatt is rendeztek extra meccseket. „Oroszország mindig támogatta a FIFA és az UEFA fontos terveit, kezdeményezéseit, és osztotta az alapvető értékeit. Sajnos ezek a szervezetek pont most nem léptek közbe, hogy védjék Oroszország és a teljes futballközösség érdekeit, és nem vették figyelembe az alapelvet, vagyis a politika távoltartását a labdarúgástól” – áll a nyílt levélben.

Sokra nem számíthatnak az oroszok, hiszen a Sportdöntőbíróság éppen kedden hagyta jóvá az UEFA döntését, hogy az orosz klubcsapatok nem szerepelhetnek a kupasorozatokban.

(via Nso.hu)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!