Oroszország betiltotta az Instagramot

2022. március 14. – 05:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


A Facebook és a Twitter után egy újabb közösségi oldalt, az Instagramot tiltották le az oroszok, hétfő nulla órától már nem is eléhető, és ezzel még egy olyan csatornával kevesebb van, ahol a valósággal találkozhattak volna az orosz polgárok. Persze a betiltás indoklása nem erről szól.

Oroszország állami média- és kommunikációs szabályozó hatósága, a Roszkomnadzor azt állítja, hogy az Instagram oroszok elleni erőszakra biztat.

A Roszkomnadzor egy levélben részletesen kifejtette az indoklását a Guardiannek. Ebben azt írták, hogy népirtásnak felel meg az, ha bizonyos nemzetiségű vagy állampolgárságú személyek elleni erőszakra buzdítják az embereket.

A szabályozó hatóság azt írta, ezzel a lépésükkel biztosítják polgáraik mentális egészségét, és a gyerekeket is megvédik az online zaklatásoktól és sértésektől.

A Roszkomnadzor azt írta átmeneti időszakot jelöltek ki a felhasználók számára, hogy tájékoztassák barátaikat és követőiket, és átvigyék a fotó- és videóanyagaikat más közösségi oldalakra. Ezek közül az orosz VK-t és Odnoklassznyikit ajánlják.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!