Havi 155 ezer forintnyi pénzt ad a brit kormány azoknak, akik ukrán menekülteket fogadnak be

2022. március 14. – 19:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hétfői bejelentés szerint egészen pontosan 350 fontot kapnak majd az államtól azok a Nagy-Britanniában élők, akik befogadnak valakit. A hivatalos tájékoztatás szerint a program minden ukrán állampolgár és ukrajnai lakos előtt nyitva áll majd és nem is lesz felső határa annak, hogy hányan vehetnek részt benne.

Az országba érkező ukránok minden szolgáltatáshoz hozzáférhetnek majd korlátok nélkül és munkát is vállalhatnak majd ott.

A befogadóknak legalább hat hónapra kell otthont biztosítania a menekülteknek, mielőtt pedig hozzájuk költözne valaki, egy kötelező átvilágításon is át kell esniük. A program az indulás után csak egy szűkebb körre terjed majd ki, de a brit kormány reméli, hogy hamarosan alapítványokra, templomokra és közösségekre is ki tudják majd terjeszteni.

A BBC gyűjtése szerint több ismert brit már a program részleteinek bejelentése előtt jelezte, hogy befogad majd menekülteket. Így tett többek közt Benedict Cumberbatch és a közlekedésért felelős államtitkár, Grant Shapps is.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!