Két olajtároló és egy raktár is ég Kijev közelében, a lakóterületeket is lőhetik

2022. március 12. – 09:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrán médiajelentések szerint az orosz bombázások miatt két olajtároló is lángra kapott Kijev közelében, az egyik a fővárostól 36 kilométerre fekvő Vaszilkivben, feltehetően a város légi bázisánál, a másik egy Krijacski nevű falunál.

Az ukrán katasztrófavédelem (SES) jelentése szerint egy fagyasztott élelmiszereket tároló raktárépület is kigyulladt a kijevi régióban. Az épületet hajnalban érhette találat, a tüzet nem sokkal szombat reggel 8 óra előtt azonosították, a tűzoltók posztunk írásakor is dolgoznak az eloltásán. Áldozatokról nem tudni.

Fotó: SES
Fotó: SES

Eközben a Maxar nevű cég műholdképei alapján a Sky News arról ír, hogy Kijev közelében lakóházak is égnek, míg más felvételeken az látszik, hogy hosszú autósorok próbálják elhagyni a fővárost. A képek szerint a Kijev közelében haladó orosz csapatok aktívan lőnek a lakóterületekre, a Kijevtől északnyugatra fekvő Mosunban például égő épületek és kiterjedt károk látszanak.

A brit hírszerzés szombat reggeli jelentése is arról számol be, hogy folytatódnak a harcok a fővárostól északnyugatra, az orosz csapatok 25 kilométerre vannak a főváros centrumától. A jelentés elismételi azt a pénteki információt is, hogy a várost északról közelítő, hosszú orosz konvoj feloszlani látszik, feltehetően azért, hogy támogassa a Kijev bekerítését célzó műveletet, illetve hogy nehezítse az ukrán támadásokat, amelyeknek könnyű célpontot kínált az óriási konvoj.

(Sky News, BBC, Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!