Szijjártó Péter: A háború kitörése óta több mint 200 ezer menekült érkezett Magyarországra

2022. március 10. – 10:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter külügyminiszter az Országgyűlés csütörtöki ülésén arról számolt be, hogy az orosz–ukrán háború kitörése óta már több mint 200 ezer, egészen pontosan 201 706 menekült érkezett Ukrajnából Magyarországra. Szijjártó szerint a magyar állam intézményei felkészültek arra, hogy minden menekültről gondoskodjanak, a hosszabb ideig maradók számára munka, gyerekeik számára pedig iskolai, óvodai vagy bölcsődei ellátás lesz biztosítva.

Emellett a kormány 583 millió forint értékben 800 tonna élelmiszert és 200 tonna higiéniai terméket szállított Kárpátaljára, illetve teljes körű egészségügyi ellátást ajánlott fel a kórházi kezelést igénylő ukrán gyerekek számára – mondta, hozzátéve, hogy jelenleg 128 beteg gyerek befogadásának technikai lebonyolításáról folynak tárgyalások.

Szijjártó Péter – Fotó: Németh Sz. Péter / Telex
Szijjártó Péter – Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

Az ENSZ menekültügyi ügynökségének legfrissebb közlése szerint február 24. óta közel 2,3 millió ember hagyta már el Ukrajnát, közülük 112 ezren nem ukrán állampolgárok. Az ENSZ adatai szerint március 8-ig 214 160 menekült érkezett Magyarországra. Lengyelország irányába több mint 1,4 millió ember hagyta el Ukrajnát.

(MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!