Lukasenko pénteken Moszkvában tárgyal Putyinnal

2022. március 10. – 13:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Alekszandr Lukasenko belarusz elnök pénteken Oroszországba látogat, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – közölte a belarusz elnöki sajtószolgálathoz közel álló First Man's Pool Telegram-csatorna. „A belarusz elnök holnap munkalátogatást tesz Oroszországban. Vlagyimir Putyin orosz elnökkel március 11-én Moszkvában tárgyal” – írták.

A két ország vezetője „megvitatja a kétoldalú kapcsolatok kulcsfontosságú kérdéseit, a szakszervezeti együttműködés fejlesztését és a gazdasági együttműködést a szankciós nyomás körülményei között. A térségbeli és az ukrajnai helyzet is napirenden lesz” – áll a közleményben.

A BelTa belarusz állami hírügynökség jelentése szerint Lukasenko csütörtökön azt közölte védelmi minisztériumával, hogy a belarusz hadseregnek meg kell akadályoznia, hogy bárki is „hátba támadja” az Ukrajnában harcoló orosz erőket. Lukasenko azt mondta a védelmi főnökének, hogy meg kell akadályozniuk minden olyan – feltehetően az ukrán erők által tett – kísérletet, amely az orosz utánpótlási vonalak elvágására és „az oroszok hátulról történő megtámadására” irányul.

(Reuters, Interfax)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!