Az USA újabb szankciókat vezetne be Oroszországgal szemben

2022. március 10. – 18:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok és szövetségesei további szankciókat fontolgatnak Oroszország megbüntetésére a háború miatt, írja a CNN Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter csütörtöki közlése nyomán.

„Az orosz gazdaságot az is tönkreteszi, amit már megtettünk, de mérlegeljük, hogy további lépéseket tegyünk” – mondta Yellen a Washington Post Live című műsorában, de nem részletezte, hogy milyen további szankciókra gondol.

„Pénzügyileg elszigeteltük Oroszországot. A rubel szabadesésben van, az orosz tőzsde zárva” – mondta Yellen, aki azt is elismerte, hogy a szankcióknak biztosan lesz gazdasági hatása az Egyesült Államokra és Európára.

Oroszországot az viselné meg a legsúlyosabban gazdaságilag, ha embargó alá kerülne a nyersanyagexportja, a nekik kevéssé kitett USA már meg is lépte, hogy nem vesznek több energiahordozót tőlük, az EU-nak ugyanakkor óriási gazdasági kárt okozna egy ilyen lépés, ezért nem valószínű, hogy az olaj- és gázimport bekerül a szankciós rezsimbe. Az orosz energiától való függetlenedés perspektíváiról itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!