Az oroszok nem egyeztek bele az evakuációs folyosóba a külügyminiszterek tárgyalásán

2022. március 10. – 11:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Erről beszélt Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Szergej Lavrovval tartott törökországi tárgyalás után tartott sajtótájékoztatóján. Kuleba kiemelte, hogy kész újra találkozni orosz kollégájával, Szergej Lavrovval, ha van kilátás egy „érdemi megbeszélésre”.

Kuleba elmondta, hogy országa legnagyobb problémája az ostromlott Mariupol kikötőváros helyzete, amelyet az orosz erők intenzíven lőttek és rombolnak. Mariupol ügyében nem történt előrelépés a tűzszünetre vonatkozóan. Kuleba egyértelműen kijelentette, hogy a fő céljuk a városból kivezető humanitárius folyosóról és egy legalább 24 órás tűzszünetről való megállapodás.

„Humanitárius céllal jöttem ide, hogy azzal a döntéssel távozzak a találkozóról, hogy humanitárius folyosót rendezzünk Mariupolba és Mariupolból”, de ez nem történt meg, mondta el Kuleba.

Kuleba szerint a két fél annyiban tudott megállapodni, hogy folytatják az erőfeszítéseket az ukrajnai humanitárius problémák megoldására. Hozzátette, készek lennének újra találkozni „ebben a formában, ha van kilátás az érdemi megbeszélésre és a megoldások keresésére”.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!