Az orosz kutyákat is elérték a szankciók, nem mutathatják meg magukat idén a világ legnagyobb kutyakiállításán

2022. március 10. – 22:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A világhírű Crufts kutyakiállítás orosz versenyzők nélkül folytatja idén: a több mint 20 ezer versenyző közül a szervezők kizárták az orosz–ukrán háború miatt az oroszországi nevezőket. A világ legnagyobb kutyakiállítása a héten kezdődött. A szervezők közleményükben azt írták, „Ukrajnában élő barátaink és kutyáik az életüket féltik, mi pedig mindent megteszünk azért, hogy támogatni tudjuk őket”.

A Kennel Club elnöke azt is elmondta, hogy a szervezet 25 ezer fontot adományoz a Federation Cynologique Internationale nevű nemzetközi kutyás szervezetnek, hogy segítsék az ukrajnai, lengyelországi és magyarországi rászoruló tenyésztőket, gazdákat, kutyákat. A szervezők hozzátették, a döntést „nehéz szívvel hozták meg”, mert „tudják, hogy Oroszország vezetői, nem pedig állampolgárai vezérlik ezt a háborút”.

Az orosz–ukrán háború óta kisebb-nagyobb cégek, események, országok szankcionálják Oroszországot az invázió miatt. Egy hete itt szedtük össze azon nagyobb cégek listáját, akik úgy döntöttek, szankciót vezetnek be Oroszországgal szemben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!