Zelenszkij: A légtér egyszer úgyis le lesz zárva, de addig Ukrajna milliókat fog elveszíteni

2022. március 9. – 21:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök interjút adott a brit Sky Newsnak az ukrán kormány kijevi főhadiszállásán.

Az interjúban arról beszélt, hogy az oroszok azt akarják, úgy érezzék magukat, mint az állatok. Körbeveszik a legnagyobb ukrán városokat, hogy a lakosok ne jussanak élelemhez. De ők nem állatok, mondja az elnök.

A kérdésre, hogy hogyan lehetne ezt megállítani, Zelenszkij azt mondta, hogy ezt az egészet egyedül nem tudják megállítani. Csak akkor lehetséges ez, hogy ha a világ összefog Ukrajnáért. Beismeri, hogy tényleg alakul az összefogás, de nagyon lassan, Európa és az Egyesült Államok messze van Ukrajnától, és nem lehet érteni a részleteket, ha valaki nem az országban harcol.

Zelenszkij nem azt akarja, hogy háborúba induljanak az országok, hanem – és ezért elnézést kér az interjúban, hogy mindig erről beszél – hogy zárják le a légteret.

„Hogyha összefogtok a nácizmus és a terror ellen, akkor le kell zárni.”

– mondja.

Amikor a Sky riportere azt mondja neki, hogy ha lezárnák a légteret, az rosszabbá tenné a helyzetet, az elnök visszakérdez:

„Az mit jelent, hogy rosszabb? Kinek rosszabb?”

Szerinte az, hogy a helyzet eszkalálódhat, az egy költői kérdés, amikor konkrét dolgokra van szükség, mert nekik és a családjaiknak biztosan nem lehet rosszabb.

„A jövőben pedig már túl késő lesz”

– mondja Zelenszkij, aki szerint a légtér egyszer úgyis le lesz zárva, de addig Ukrajna milliókat fog elveszíteni.

(Sky)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!