A WHO adatai szerint eddig 18 esetben ért egészségügyi létesítményt vagy dolgozót támadás Ukrajnában

2022. március 9. – 19:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Eddig a WHO 18 igazolt támadásról tud, amely egészségügyi intézményt, egészségügyi dolgozót és mentőst ért, ezek közben tízen meghaltak, 16-an megsérültek" – mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) igazgatója.

Gebrejeszusz arról is beszélt, hogy a WHO személyzetet és 81 tonna készletet vitt azokba az Ukrajnával határos országokba, ahová a menekültek mentek. “A fő egészségügyi kihívások közé tartozik a hipotermia és a fagyás, a légzőszervi megbetegedések, a szív- és érrendszeri betegségek és a rák kezelésének hiánya, valamint a mentális egészségi problémák” – mondta az igazgató.

Az ukrán fővárosba, Kijevbe 5 tonna orvosi felszerelést juttatott el a WHO, mindez 150 beteg sebészeti ellátására és 45 ezer egyéb beteg egy hónapon keresztüli ellátására elég.

Adelheid Marschang azt mondta, hogy Ukrajna a háborúban is fenntartja a koronavírus-járvány felügyeleti rendszerét, és az esetek száma is csökkenni látszik.

Mike Ryan, a WHO egészségügyi vészhelyzeti programjának igazgatója arról beszélt, hogy Ukrajnában az emberek stresszesek, nem esznek, nem alszanak, és ilyen körülmények között gyengül az immunrendszerük, ezért a fertőzőbetegségek is könnyebben terjedhetnek majd közöttük.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!