A PlayStation is kivonul az orosz piacokról

2022. március 9. – 23:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre szűkösebb a hozzáférhető videójátékok piaca Oroszországban, az Epic Games, a CD Projekt, az Electronic Arts és az Xbox után a Playstation is kivonul az orosz piacról, jelentette be a Sony.

A cég azt közölte, hogy se Playstation konzolt, se szoftvert nem értékesítenek Oroszországban, felfüggesztetik az összes szoftver- és hardverszállításukat, ahogy a Gran Turismo 7 piacra dobását is, online áruházuk, a PlayStation Store is elérhetetlenné válik az oroszoknál.

A Sony döntése az iparág eddigi egyik legjelentősebb lépése. Iparági bennfentesek szerint a konzolgyártók közül neki volt a legnagyobb piaca Oroszországban.

A Sony egy újabb nagy márka, amely Ukrajna megtámadása miatt korlátozza tevékenységét, korábban például a McDonald's, a Coca-Cola, a PepsiCo és a Starbucks jelentette be az orosz piacról való kivonulását.

A Sony ezen kívül még azt is bejelentette, hogy kétmillió dollárt adományoz az ENSZ menekültügyi szervezetének és a Save the Children alapítványnak, hogy ezzel támogassák a háború áldozatait.

(via CNBC)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!