Államosítanák az oroszok azokat a külföldi tulajdonú gyárakat, ahol a szankciók miatt leállt a termelés

2022. március 8. – 18:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy azt többek között ebben a cikkünkben is jól le lehet követni, Oroszországból rengeteg nagyvállalat vonult ki az oroszok által csak különleges katonai hadműveletként emlegetett Ukrajna elleni invázió miatt, a Reuters szerint azonban az oroszoknál már formálódik is a válasz ezere a lépésekre. Mint írták, Putyin pártjának, az Egységes Oroszországnak egy magas rangú tagja egészen pontosan azzal vágna vissza a kivonulást választó cégeknek, hogy

Oroszország nemes egyszerűséggel államosítaná a jelenleg az invázió miatt nem üzemelő gyáraikat.

Andrej Turcsak a párt hivatalos honlapján hétfőn közzétett beszámoló szerint azt mondta, hogy a kivonuló vállalatok „minden esetben tisztán politikai döntést hoztak”, melynek az egyik napról a másikra kirúgott orosz munkások fizetik meg az árát. Azt is hozzátette, hogy a párt célja a munkahelyek és a gazdaság megóvása. Mint mondta, az államosítás egy extrém lépés, de „ez már egy valódi háború, nemcsak Oroszország, hanem annak népe ellen is, amit nem fognak tolerálni, és a háborús időszaknak megfelelő keménységű lépésekkel fognak válaszolni”.

Turcsak az oroszokat áldozatként beállító nyilatkozatában egyébként konkrétan meg is nevezett három finn céget, a Valiót, a Pauliget és a Fazert, amelyek a napokban jelentették be a kivonulásukat az országból. A Valio és a Fazer nem akarta kommentálni a dolgot, az étel- és italgyártással foglalkozó Paulig vezérigazgatója azonban a Reutersnek azt mondta, az államosítással való fenyegetőzés sem változtat a kivonulási terveiken.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!