Macron állítja, nem ő kérte, hogy Oroszország irányába nyissanak humanitárius folyosókat, Ukrajna is tiltakozik

2022. március 7. – 09:01

Másolás

Vágólapra másolva

Emmanuel Macron francia elnök tagadja, hogy Oroszországba vezető humanitárius folyosókat kért volna Putyintól – számolt be a BFMTV francia hírtelevízió.

„A köztársasági elnök nem kért és nem is ígértek neki Oroszországba vezető folyosókat a Vlagyimir Putyinnal folytatott beszélgetése során” – közölte az Elysée elnöki palota a BFMTV-vel. A közlemény szerint Macron ragaszkodik ahhoz, hogy a polgári lakosság távozhasson, és engedélyezzék a segélyszállítmányok szállítását, de az orosz irányba vezető folyosók nyitása „egy újabb módja annak, hogy Putyin a saját narratíváját erőltesse, és azt mondja, hogy az ukránok az agresszorok, és ők azok, akik mindenkinek menedéket nyújtanak”.

Az ukrán vezetés finoman szólva nem díjazza az új folyosók irányát: Oroszország javaslata a menekülteket Fehéroroszországba vagy Oroszországba vezető humanitárius folyosókról „teljesen erkölcstelen” – közölte Volodimir Zelenszkij szóvivője. Álláspontjuk szerint az ukrán állampolgároknak lehetővé kell tenni, hogy ukrán területre távozhassanak otthonaikból. Szerinte az oroszok az emberek szenvedését használják fel a kívánt televíziós kép megteremtéséhez.

(via BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!