Elhagyják Oroszországot a legnagyobb könyvvizsgáló cégek

2022. március 7. – 13:21

Másolás

Vágólapra másolva

A könnyvizsgáló ágazat négy nagy piacvezető vállalata közül a KPMG, a PwC és az EY hétfőn bejelentette, hogy megválnak oroszországi üzletáguktól, orosz tagvállalataikat kiléptetik globális hálózatukból. A piacvezető négyes további tagja, a Deloitte hétfőn nem nyilatkozott arról, hogy követni fogja-e konkurensei lépését. A cég mindenesetre március 2-án már bejelentette, hogy felülvizsgálja oroszországi tevékenységét, és hogy nem szolgál ki egyetlen, az orosz központi kormányzathoz tartozó szervezetet sem.

  • A PwC meglévő oroszországi tagvállalata – ahogy a háborút támogató fehéroroszországi tagvállalata is – új név alatt folytathatja a munkát a helyi ügyfeleikkel. A PwC piaci kivonulása pedig 3700 partnert és alkalmazottat érint Oroszországban.
  • Az EY közölte az eszkalálódó háború fényében globális szervezete a továbbiakban nem szolgál ki orosz kormányzati ügyfeleket, állami tulajdonú vállalatokat vagy szankciókkal sújtott szervezeteket és személyeket a világon sehol. A cégnek több mint 4700 alkalmazottja van Oroszországban.
  • A KPMG vasárnap közölte, hogy oroszországi és fehéroroszországi cégei elhagyják a KPMG hálózatát, ami 4500 partnert és alkalmazottat érint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!