Az ukránok szerint az oroszok nem tartják be a tűzszüneti megállapodást

2022. március 5. – 11:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szergej Orlov, Mariupol alpolgármestere azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy a tűzszüneti megállapodás ellenére az oroszok tovább lövik a várost az evakuálás közben is.

„Az oroszok továbbra is bombáznak minket és tüzérséget használnak. Ez őrültség. Mariupolban nincs tűzszünet, és az egész útvonalon sincs tűzszünet. A civiljeink készen állnak a menekülésre, de a lövések alatt nem tudnak elmenekülni” – mondta.

A város egy másik tisztviselője Telegramon arról is írt, hogy a helyi idő szerint reggel 9-kor életbe lépett tűzszünet és a 11-kor megindult evakuálás ellenére továbbra is harcokat jelentenek a humanitárius folyosó végéről, Zaporizzsja környékéről, ezért arra kérik az oroszokat, hogy azonnal hagyjanak fel a háborús tevékenységgel.

Mariupol és Volnovaha lakói a Mariupol, Nyikolszke, Rozivka, Polohi, Orihiv, Zaporizzsja útvonalon hagyhatják el a térséget.

Eközben az orosz állami TASZSZ hírügynökség cikke szerint az orosz fél hasonlóval vádolta meg az ukránokat: „a donbaszi ellenségeskedésben részt vevő ukrán nacionalisták humanitárius folyosók irányába folytatják a provokációkat, megakadályozva, hogy a lakosság elhagyja Volnovakha és Mariupol városait.”

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!