Az angol futballklubok ukránbarát akciói miatt Kína nem közvetít egy PL-meccset sem

2022. március 5. – 11:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kínában nem kerülnek képernyőre a Premier Leauge hétvégi mérkőzései a klubok ukránbarát akciói miatt – írta a The Athletic. A kínai döntés azután született, hogy a Premier League vezetése bejelentette: a PL-csapatok kapitányai különleges, az ukrán zászló színeire festett karszalagot viselnek a bajnoki mérkőzéseken, emellett Ukrajnát támogató feliratok futnak az eredményjelzőkön a meccsek közben. A PL hétvégi játéknapjain éppen részben a kínai piac miatt voltak korai meccskezdések.

Kína kezdettől ellenezte az Ukrajnában háborúzó Oroszországgal szembeni szankciókat. A pekingi külügyminisztérium szóvivője, Vang Ven-pin a hét elején azt mondta: „Kína és Oroszország továbbra is normális kereskedelmi együttműködést folytat a kölcsönös tisztelet, egyenlőség és kölcsönös előnyök szellemében” – írta a The Athletic.

Eközben sokadik sportszervezetként a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) is megtiltotta, hogy orosz sportolók részt vegyenek a szervezet versenyein, de nem engednek be Oroszországból érkező tisztségviselőket, beleértve a bírókat sem.

(MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!