A GTA- és a Witcher-játékok gyártói sem üzletelnek többet Oroszországban

2022. március 5. – 15:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gyakorlatilag óránként jelentik be nagy nyugati cégek, hogy Ukrajna katonai megszállása miatt végleg vagy átmenetileg kivonulnak az orosz piacról. Most a GTA- és a Red Dead Dead Redemption-játékokért felelős Rockstar, illetve a Witcher-játékokat és a Cyberpunk 2077-et gyártó cégek is csatlakoztak.

Az orosz hírügynökség jelentette be, hogy a Rockstar honlapján orosz IP-címmel már nem lehet játékokat venni, míg a lengyel alapítású CD Projekt Red már korábban hivatalosan is bejelentette, hogy átmenetileg nem adnak el játékokat Oroszországba és Belaruszba. Utóbbi céghez tartozik a Gog.com nevű online játékbolt is, ahol szintén nem vásárolhatnak semmit a belarusz és orosz felhasználók.

Az óriási gamer közösséggel rendelkező Oroszországot sorra bojkottálja vagy szankcionálja gyakorlatilag a teljes videójátékos iparág. A FIFA- és NHL-játékokból eltávolították az orosz és belarusz válogatottat, és az Electronic Arts minden más játékának árusítását is felfüggesztette az országban. Hasonlóan döntött az Activision (Call of Duty, World of Warcraft, Diablo) is, a Steamért felelős Valve pedig csak limitált opciókat ad az orosz felhasznóknak, hogy valamilyen terméket vegyenek a felületükön. Szintén leállította a kereskedést a Nintendo, és a hírek szerint már a Minecraftet sem lehet elérni Oroszországból.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!