Zelenszkij: Európának vége, ha robbanás történik az atomerőműben

2022. március 04. – 03:28

Másolás

Vágólapra másolva

Volodomir Zelenszkij, Ukrajna elnöke egész Európának riadót fújt egy videóüzenetében, amelyet azután tett közzé, hogy az oroszok támadása következtében tűz ütött ki a zaporizzsjai atomerőműben.

Zelenszkij azt mondta, hogy az orosz tankok hőkamerákkal vannak felszerelve, tudták, hogy mire lőnek, és szerinte az oroszok még hasonló akciókat fognak végrehajtani.

„Európaiak, ébredjetek fel, kérlek. Mondjátok el a politikusaitoknak: az orosz csapatok egy atomerőművet bombáznak Ukrajnában. Felhívjuk a figyelmet: soha egyetlen állam sem lőtt atomerőművekre. Történelmünkben, az emberiség történetében ez az első alkalom, hogy a terrorista állam nukleáris terrorhoz folyamodott” – mondta Zelenszkij, aki Csernobilt is előhozta.

„Aki ismeri a Csernobil szót, az tudja, mennyi szenvedést és áldozatot okozott az atomerőműben történt robbanás. Globális katasztrófa volt. Emberek százezrei küzdöttek a következményei ellen. Több tízezer embert evakuáltak.”

Szerinte Oroszország nukleáris hamuval borítaná be az egész országot, ezért azonnal le kell állítani az orosz hadsereget. „Ha robbanás történik, az mindennek a vége. Európa vége. Evakuálni kell Európát.”

Kövess minket Facebookon is!