A Dunaferr háborús menekülteknek kínál munkát

2022. március 4. – 15:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrajnai háborúval kapcsolatos közleményt adott ki a Dunaferr, amelynek tulajdonosi körében orosz és ukrán szereplők is vannak. A cég azt közölte az MTI szerint, hogy:

  • volt némi termeléscsökkenés az elmúlt napokban, de igyekeznek alkalmazkodni a kialakult helyzethez,
  • felkészültek arra, hogy átalakítsák logisztikai és beszerzési útvonalaikat, szükség esetén más forrásokból oldják meg a termeléshez szükséges anyagok beszerzését,
  • létrehoztak egy rendkívüli segélyalapot,
  • magyarul beszélő, az ukrajnai háborúból Magyarországra menekülő emberek közül 100 főnek tud azonnal munkát biztosítani üzemeiben, őket lakhatási támogatással és egyéb juttatásokkal is tudják segíteni.

Az ISD Dunaferr társaságcsoport Magyarország legnagyobb kohászati vállalata, korábban évekig harcolt a tulajdonlásáért az orosz és az ukrán tulajdonos. A cég többségi tulajdonosa a Cipruson bejegyzett Steelhold Limited, amely a privatizáció óta tulajdonolja a Dunaferrt. A többségi tulajdonos cégben 25 százalék mínusz 1 szavazattal az ukrán Szergej Taruta, ugyanekkora részben az orosz Oleg Mkrtcsan, valamint 50 százalék+2 szavazatos többséggel az orosz állami Vnyesekonombank részesedik.

A Dunaferr az ország egyik legnagyobb termelő vállalategyüttese. Éves acéltermelő kapacitása mintegy 1,7 millió tonna. Az kedvező a vállalat számára, hogy az acélpiacon az árak jelenleg magasak, illetve emelkedik a kereslet az acéltermékek iránt, az viszont nem, hogy az energiaárak továbbra is rendkívül magasak. A Dunaferr most az egy évvel ezelőtti árszintnek nagyjából az ötszöröséért tudja beszerezni a vállalat a földgázt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!