Negyedik meccsén lett csapatkapitány az Everton 22 éves ukránja

2022. március 3. – 23:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Premier League-ben szereplő Everton futballcsapata ezen a télen igazolta le az ukrán Vitalij Mikolenkót a Dinamo Kijevből. A most 22 éves balhátvéd 2020 decemberében a Fradi ellen is játszott a Bajnokok Ligájában.

Mikolenko csúcsot állított fel azzal, hogy az ötödik vonalban szereplő Boreham Wood elleni FA-kupameccsen mindössze negyedik meccsét játszotta az Evertonban és máris övé lett a csapatkapitányi karszalag. Az Everton játékosai ukrán zászlóval a vállukon vonultak a pályára az ukrán játékos vezetésével. A nézőtéren meglett liverpooli férfiak törölgették könnyeiket.

Mikolenko a 60. percig volt a pályán, sérülés miatt kellett lejönnie. Csapata 2-0-ra nyert és bejutott az FA-kupa legjobb nyolc csapata közé. Különös pikantériát ad mindennek, hogy az orosz oligarcha, Aliser Uszmanov volt a csapat egyik legnagyobb mecénása – egészen szerdáig, amikor az Everton felfüggesztette a szponzori megállapodást. Csütörtök estére az is kiderült, hogy a brit büntetőintézkedések érintik az üzbég születésű milliárdost, akinek befagyasztották a vagyonát és utazási tilalommal is sújtották.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!