Az Aida előadása után ölelte meg egymást egy ukrán és egy orosz operaénekesnő egy nápolyi színház színpadán, a közönség tapsviharban tört ki

2022. március 2. – 11:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Érzelmes jelenetnek volt tanúja vasárnap este a Nápolyi San Carlo Színház közönsége az Aida előadása után, ugyanis a színpadon megölelte egymást két operaénekesnő – olvasható az euronews.culture-on. Az ukrán születésű szopránénekes, Ljudmila Monasztirszka és az orosz származású mezzoszoprán-énekes, Jekaterina Gobanowa a két ország közötti béke és a barátság szimbólumaként szánta a gesztust, amely nagy tapsot kapott, és a közönség hangosan a békét skandálta.

A háború kitörése óta világszerte több kulturális intézmény is elítélte az orosz inváziót. A Sydney Operaház például szolidaritásának jeléül ukrán nemzeti színekbe öltöztette az operaház vitorláit.

Milánó polgármestere, Giuseppe Sala pedig nemrégiben felfüggesztette a Putyin barátjának tartott Valerij Gergijevet, a La Scala Operaház orosz karmesterét, miután nem ítélte el az orosz inváziót. Gergijevet egyébként ugyanilyen okokból München polgármestere is azonnali hatállyal menesztette kedden a Müncheni Filharmonikusok éléről, ahogy az Edinburgh-i Fesztivál tiszteletbeli elnökségéről is lemondatták. Szerdán a Rotterdami Filharmonikusok folytatták a sort, ők is megszakítják a munkakapcsolatot Valerij Gergijev orosz sztárkarmesterrel, mivel a művész nem hajlandó elítélni az ukrajnai inváziót. De Németország és Olaszország mellett a nyugati világban másutt is szakítottak Valerij Gergijevvel, lemondták hangversenyeit a többi között amerikai, brit, holland és osztrák előadóhelyek, operaházak, koncerttermek is.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!