Jobbik: A közmédia sokszor egyoldalú, oroszbarát álláspontja nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet

2022. március 02. – 14:32

Másolás

Vágólapra másolva

Bár az egyik cél az volt, hogy Orbán Viktor személyesen számoljon be a bizottság előtt arról, mi hangzott el legutóbb Moszkvában, amikor Vlagyimir Putyinnal tárgyalt hosszasan, a fideszes képviselők elutasították a kezdeményezést, mondván, a miniszterelnök nem szokott bizottsági ülésre járni – közölte Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője az Országgyűlés külügyi bizottságának ülése után.

Hozzátette, hogy a képviselők az ülésen korrekt tájékoztatást kaptak a katonai vezetéstől az ukrajnai helyzetről, de az elhangzottakat 50 évre titkosították, ezért arról nem beszélhet. Kérdésünkre általánosságban elmondta, hogy százezres nagyságrendben érkeztek menekültek eddig Magyarországra, többségükben ukrán ajkúak, kisebb részt magyar ajkúak, és legkisebb arányban harmadik oszághoz tartozók, és várható még a számuk növekedése. Elmondta azt is, hogy szerinte nem várható a harcok kiterjedése kárpátaljai területekre, tapasztalatai szerint nyugalom van a térségben.

Brenner Koloman, az Országgyűlés jobbikos alelnöke arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy levélben fordult Stummer Jánoshoz, a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnökéhez, hogy hívja össze a testületet, mert a közmédia a tudósításaiban véleménye szerint vét a pártatlan tájékoztatás elve ellen. Mint mondta, a közmédia sokszor egyoldalú orosz álláspontot közvetít a műsoraiban, és pedig nemzetbiztonsági kockázatokat vet fel.

Kapcsolódó
Kövess minket Facebookon is!